Schoorsteen – 5 jaar garantie!

Heerlijk hoor, die kachel aan. Wel is het aan te raden uw schoorsteen goed te onderhouden. Zowel van binnen als van buiten. Schoorstenen en bijbehorend onderhoud is een van de specialisaties van Dakwerken d’n Rooie.

Zo’n zes jaar houden wij ons bezig met het onderhouden, renoveren en vernieuwen van schoorstenen in alle soorten en maten.

Natuurlijk neemt Dakwerken d’n Rooie ook de schoorsteen mee bij een gratis dakinspectie. Hierbij kijken we naar de staat van de schoorsteen en eventuele onderhoudswerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Veel voorkomende kleine mankementen aan schoorstenen zijn namelijk lekkages, het scheuren van lood of beschadiging van voegen. Zeker oudere schoorstenen kunnen verzanden. Dit wil zeggen dat de voegen poreus worden. Het is goed deze zaken zo snel mogelijk op de lossen, voor ze verergeren. Hierbij kan Dakwerken d’n Rooie u helpen.

Neem voor vragen vooral contact met ons op.

Schoorsteenrenovatie

Trekt uw kachel niet helemaal lekker? Of ruikt u rooklucht in uw woning? Dan is het zeker tijd om uw schoorsteen minstens eens te laten bekijken. Vaak is het hierbij zaak om onderhoud van uw schoorsteen uit te voeren.

Soms kunt u aan de buitenkant al schade zien, bijvoorbeeld na een windhoos. Wellicht is een renovatie nodig om uw schoorsteen weer stevig en dus veilig te maken. Veel problemen zijn goed op te lossen wanneer ze tijdig ontdekt worden.

Door een inspectie kunnen wij vaak direct zien waar het probleem zit, door onze jarenlange ervaring weten we welke oplossingen hier noodzakelijk zijn. Bij Dakwerken d’n Rooie maken we gebruik van de nieuwste renovatietechnieken.

Zo weet u zeker dat uw schoorsteen na renovatie, hoe groot ook, weer helemaal de oude is. Wel zo’n fijn gevoel, als u de kachel na een lange zomer weer aansteekt.

Onderhoud aan uw schoorsteen

Onderhoud is een belangrijk onderdeel wanneer u gebruik maakt van een schoorsteen. Gebreken aan uw schoorsteen kunnen zorgen voor ongezonde, maar ook onveilig situaties. Wanneer u op tijd oneffenheden signaleert, kunnen deze vaak op eenvoudige wijze worden opgelost. Zo weten ze bij Dakwerken d’n Rooie uit ervaring dat met name het rookkanaal, het voegwerk of het lood aandacht verdient.

Zo kunnen wij vuil of nesten uit de pijp verwijderen, zodat u weer een vrije rookdoorgang hebt. Stoken wordt op deze manier niet alleen veiliger, ook effectiever. Wat voor kachel u ook heeft. Ook kan het voegwerk, zeker bij oudere schoorstenen, poreus worden waardoor het gevaar bestaat het afbrokkelt.

Dit kan Dakwerken d’n Rooie opnieuw voegen, zodat er geen gevaar op lekkage ontstaat. Ook besteden we bij het onderhoud aandacht aan het lood. Hierin mogen namelijk geen scheuren ontstaan. Hoe kunnen wij u helpen met onderhoud aan uw schoorsteen?

Neem contact op en wij vertellen het u.

Impregneren van een schoorsteen

Wanneer u een schoorsteen op het dak heeft, is het impregneren een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Bij het impregneren brengen wij zorgvuldig een (milieuvriendelijk) vloeistof aan op het metselwerk en de voegen van de schoorsteen.

De schoorsteen neemt hierdoor geen vocht meer op, waardoor de kans op vochtschade aanzienlijk afneemt. Ook is de kans op scheuren en brokkelende stenen een stuk kleiner.

Het klinkt zo simpel, maar voor goed onderhoud is het impregneren dus zeker geen overbodige luxe. Bij d’n Rooie hebben wij jarenlang ervaring, we impregneren volgens de nieuwste technieken en met de beste, milieubewuste materialen. Op die manier weet u zeker dat uw schoorsteen in optimale conditie blijft.

Heeft u vragen over het impregneren of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw schoorsteen? Neem dan vooral even contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.

Het bovenplateau van de schoorsteen

De naam zegt het al. Het bovenplateau, oftewel de bovenplaat, is de bovenkant van de schoorsteen. Bij de oudere schoorstenen is het bovenplateau meestal van cement.

Het gebruik van dit materiaal zorgt er wel voor dat weersinvloeden als vocht en vorst bij deze bovenplaten na een aantal jaren kunnen zorgen voor scheuren. Vaak is de meest eenvoudige oplossing door de plaat in zijn geheel in kunststof te zetten. Op die manier bent u direct van het probleem af en gaat het boven plateau weer lang mee. Vocht krijg op deze manier namelijk geen kans meer.

Wel zo’n vertrouwd idee. Wilt u weten of ook het boven plateau van uw schoorsteen toe is aan een opknapbeurt?

Tijdens de gratis dakinspectie kan onze specialist hier een goed oordeel over vellen. Afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Schoorsteenkappen

Uw schoorsteenpijp is een open gat waarin gemakkelijk dingen naar binnen kunnen vallen of vliegen. Denk aan vogels, hagel- en regeninslag. Het komt vaker voor dat vogels plots in de woonkamer belanden of lekker hun nestje bouwen in de schoorsteenpijp. Dit bevordert de conditie van uw schoorsteen natuurlijk niet. Sterker nog, de schade kan groot zijn.

Om te voorkomen dat er van bovenaf ongenode gasten en neerslag in uw schoorsteen komen, is het aan te bevelen om schoorsteenkappen te plaatsen. Dakwerken d’n Rooie kan diverse schoorsteenkappen plaatsen.

Het ligt er maar net aan wat voor schoorsteen u heeft. Zo hebben wij schoorsteenkappen die speciaal zijn ontwikkeld voor gaskachelkanalen, hout- en kolenkachelkanalen of voor rookkanalen die slecht trekken.

De specialist van d’n Rooie kan u hierover goed adviseren. Benieuwd welke schoorsteenkap het best op uw schoorsteen geplaatst kan worden? Neem dan even contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact met mij op

Neem vandaag nog contact op met uw dakdekker

Wij hebben het beste voor met uw dak!