PVC dakbedekking – 10 jaar garantie!

Dé oplossing voor een koel huis en fraai plat dak

Iets anders dan zwart voor uw platte of licht hellende dak? Genoeg van de zomerse hitte?
Kies voor PVC dakbedekking. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en koeler dan traditioneel dakleer.

Aangename temperaturen in huis

Iedereen met een plat dak weet dat het er zomers heel warm onder kan worden. Op veel platte en licht hellende daken ligt namelijk traditioneel dakleer (ook wel bitumen genoemd). Dat absorbeert het zonlicht. Uw dak wordt zelfs zacht in de zomerse hitte.

PVC dakbedekking weerkaatst het zonlicht. Daardoor blijft het koeler onder uw dak. PVC is weerbestendig en past zich aan schommelingen in de temperatuur aan.

Een stuk aangenamer wonen dus!

Geef kleur aan uw dak

Veel platte daken zijn zwart. Misschien niet uw smaak. Het draagt ook zeker niet bij aan het aangenaam houden van uw woning in de zomer.

PVC dakbedekking kunt u in heel veel kleuren laten leggen. In tegenstelling tot traditioneel dakleer. Ga voor een kleur die past bij uw smaak of kies juist voor helder wit.

Wit is een veelgemaakte keuze, omdat het de zon extra weerkaatst. Met de steeds heter wordende zomers in Nederland een verstandige zet.

Duurzame keuze voor een groen(er) dak

PVC dakbedekking gaat 20 tot 30 jaar mee. Bij dikkere PVC bedekking (1,5 mm) kan het dak zelfs tot 35 jaar meegaan. Dakwerken d’n Rooie gebruik altijd de dikkere PVC dakbedekking (1,5 mm) die zelfs tot 35 jaar meegaat.

Ook voor het milieu is PVC een goede keuze. Het materiaal is namelijk volledig recyclebaar.

Nog verder verduurzamen?

Dan kunt u met PVC als ondergrond voor een groen dak gaan. Dit type dakbedekking is namelijk wortelbestendig. Mocht u uw platte dak dus willen bedekken met (sedum)plantjes, dan is PVC een uitstekende keuze.

Zo wordt PVC dakbedekking gelegd

PVC is lekker licht en daardoor zal het uw dakconstructie weinig belasten. Het is geschikt voor plaatsing op platte en licht hellende daken.

PVC dakbedekking kan meestal niet rechtstreeks op uw bestaande dak gelegd worden. Op het veel voorkomende dakleer (bitumen) is direct leggen bijvoorbeeld geen optie. Daarom leggen we vaak eerst een laag tussen het bestaande dak en de PVC dakbedekking.

Een voordeel van PVC is dat er geen brandgevaar ontstaat bij het leggen van het dak. Waar dakleer gebrand moet worden, kunnen we PVC lassen doormiddel van hete lucht.

Dat scheelt weer een risico.

Vrijwel geen onderhoud nodig

PVC dakbedekking is onderhoudsarm. Als u het dak één keer per (half)jaar schoonmaakt met water, dan bent u klaar.
Als u dit liever niet zelf doet, dan kunnen wij het dak uiteraard ook voor u reinigen.

Kosten van PVC dakbedekking

Het materiaal is relatief goedkoop. PVC is namelijk niet duur.

Het leggen van PVC dakbedekking is echter een nauwgezette klus. Het is arbeidsintensief, waardoor de kosten voor een groot deel bestaan uit arbeidskosten.

Als u het dak door een specialist laat leggen, bent u wel verzekerd van jarenlang plezier van uw fraaie én koele dak.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd wat PVC op uw dak gaat kosten? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.

Gaat u liever vrijblijvend in gesprek met een expert om te ontdekken of PVC iets voor u is? Neem dan vandaag nog contact met ons op via info@dakwerkendnrooie.nl of bel naar 085 401 2940.

Neem contact met mij op

Neem vandaag nog contact op met uw dakdekker

Wij hebben het beste voor met uw dak!