Pannendaken – 15 jaar garantie!

U ziet het al helemaal voor zich, die mooie rode pannetjes op uw dak. Maar wist u dat de keuze aan pannendaken aanzienlijk groter is en dat het aanbod groeit?

Bij Dakwerken d’n Rooie heeft u ruime keuze aan de plaatsing van diverse soorten dakpannen. Dakpannen van beton of keramiek, holle of platte dakpannen. Het is maar net wat uw voorkeur heeft. Betonnen dakpannen zijn namelijk goedkoper en sneller te leggen, verder zijn ze zeer vorstvrij en goed bestand tegen UV-stralen. Soms gaan ze wel meer dan 30 jaar mee.

Keramische dakpannen daarentegen zijn gemaakt van klei en dus een natuurproduct. Geglazuurde dakpannen zijn goed bestand tegen vuil, mossen en algen. Deze keramische dakpannen gaan zeker 50 jaar mee!

Gelukkig hoeft u nu niet direct te kiezen. Neem vooral contact op met de medewerkers van Dakwerken d’n Rooie. Wij voorzien u graag van passend advies over de keuze voor uw nieuwe dakpannen of renovatie en onderhoud.

Renovatie van pannendak

Onder renovatie van pannendaken verstaan wij het verwijderen van oude dakpannen en het plaatsen van nieuwe. Na een flinke storm is het namelijk mogelijk dat er pannen van het dak zijn gewaaid en zijn gebroken.

De experts van d’n Rooie plaatsen precies dezelfde pannen voor u terug en zorgen ervoor dat uw pannendak weer een tijd mee kan. Dit is een secuur werk dat u het best door de professional kan laten uitvoeren. Hij weet precies op wat voor manier hij de nieuwe pannen het best kan plaatsen en welke delen van uw pannendak aan renovatie toe zijn. Ook weet hij hoe hij veilig te werk moet gaan.

Kortom, het geeft u een veilig gevoel en bespaart u een hoop tijd. Ook het plaatsen van een volledig nieuw dak behoort tot renovatiewerkzaamheden. Wilt u uw pannendak volledig laten vernieuwen? Neem dan vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook wanneer u niet zeker weet of uw dak aan renovatie toe is, kunt u het best even contact opnemen. Wellicht biedt de gratis dakinspectie uitkomst.

Onderhoud voor uw pannendak

Net als bij ieder dak, moet ook een pannendak goed onderhouden worden. Dit kunt u natuurlijk zelf doen op een vrije zaterdagmiddag. Maar wanneer u hier niet toe in staat bent, is het fijn om dit aan de expert over te laten. De specialist van Dakwerken d’n Rooie maakt gebruik van de nieuwste materialen en technieken, hij weet dus precies wat er moet gebeuren om het beste resultaat te krijgen. Onderhoud is een verzamelnaam voor alles wat er moet gebeuren om uw pannendak er weer als nieuw uit te laten zien.

Met name bij betonnen dakpannen is het van belang om ze geregeld te ontmossen. De naam zegt het al, hierbij ontdoen wij het dak van mossen. Mossen kunnen namelijk scheuren en barsten in het dak veroorzaken die op hun beurt voor lekkages zorgen. Met een hogedrukreiniger met anti-mosproducten verwijderen wij mossen van het dak. Hierna kunnen wij uw dak nabehandelen met anti-moscoating om het pannendak te beschermen tegen nieuwe aanslag.

Benieuwd naar meer onderhoudswerkzaamheden? Neem contact op met onze specialisten.

Isolatie van pannendak

Ook wanneer u voor een pannendak kiest, komt u niet onder het isoleren uit. In de zomer wilt u het in huis namelijk lekker koel hebben, in de winter moet de warmte lekker binnen blijven. Het is belangrijk om te kiezen voor een goede isolatie, zodat u uw dak in één keer goed geïsoleerd hebt en het jaren mee kan.

De expert van Dakwerken d’n Rooie staan voor u klaar met passend advies over de beste isolatie van uw pannendak.

U mag er hierbij vanuit gaan dat d’n Rooie gebruikmaakt van de nieuwste technieken en materialen. Zo weet u zeker dat u er straks lekker warmpjes (of juist koel) bij zit. Benieuwd wat er bij u mogelijk is?

Neem gerust contact met ons op!

Dakramen voor meer licht in uw huis

Natuurlijk wilt u het liefst zoveel mogelijk daglicht uw huis in brengen. Daglicht zorgt voor een ruimtelijke en open sfeer in huis. Wie daglicht zegt, zegt dakramen. Dit is de meest voor de hand liggende oplossing om daglicht te creëren.

Het plaatsen van een raam is ook zeker een goed idee. Maar heeft u ook al een idee wat voor raam u graag zou willen plaatsen? Er zijn namelijk diverse soorten dakramen die passen bij pannendaken. Denk bijvoorbeeld aan tuimelvensters, uitzettuimelvenster of een dakraam voor platte daken (ook wel lichtkoepels genoemd). De meest gebruikte dakraam fabrikant is Velux.

Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Natuurlijk kunnen wij u wel voorzien van passend advies aan de hand van uw wensen. Neem daarvoor gerust contact op via mail of telefoon.

Pannendaken zijn niet af zonder goede nokvorst

Met deze speciale pannen op de nok, is uw pannendak letterlijk tot in de puntjes verzorgd. Zeker wanneer hij in dezelfde stijl als uw dakpannen wordt geplaatst. De nokvorsten hebben als functie om twee hellende dakhelften stevig met elkaar te verbinden. Wanneer je kiest voor een pannendak zijn goed gemonteerde nokvorsten dus onmisbaar. Goed gemonteerd. Dus laat dit vooral aan de vakman over. Hij is bedreven in het plaatsen van nokvorsten in verschillende soorten en maten.

De nokvorsten worden meestal vastgemaakt met speciale schroeven. Zo kunt u ervan uitgaan dat ook de nokvorsten goed vastliggen, zelfs met vriezend weer en storm. Zijn de nokvorsten toch van het dak gewaaid? Dan kunnen ze in de meeste gevallen direct vervangen worden. D’n Rooie maakt gebruik van de nieuwste materialen en technieken, uw nieuwe nokvorsten zijn dus bestand tegen de meeste weersinvloeden. Wel zo’n veilig gevoel. Bekijk onze projecten en reviews voor ervaringen en oordelen van eerdere klanten.

Kantpannen op pannendaken

De naam zegt het al. Kantpannen worden gebruikt om de zijkant van het dak af te sluiten. Hiervoor heeft de kantpan een speciaal verlengde zijkant die mooi over de gevel sluit.

Het doel van een kantpan is om een goede aansluiting te vormen tussen het dak en de gevel, het dak te beschermen tegen regen en kou. De wind heeft geen kans om de dakpannen op te tillen. Bovendien is het een prachtig gezicht dat uw dak helemaal afmaakt.

Wilt u kantpannen laten plaatsen of zou u graag aanvullende informatie willen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Door onze ervaring in het plaatsen van kantpannen kunnen wij u voorzien van advies op maat. Ook komen wij graag eens bij u kijken tijdens een gratis dakinspectie. Hier kunnen wij direct zien wat wij voor uw dak kunnen betekenen. Een belletje of mailtje is genoeg om een afspraak te maken.

Kies uw onderdeel

Neem contact met mij op

Bedankt voor uw bericht. Het is verzonden.
Er was een probleem met het versturen van uw bericht. Probeer het alstublieft nogmaals.

Neem vandaag nog contact op

Wij hebben het beste voor met uw dak!

Offerte aanvragen