Pannendaken – 15 jaar garantie!

U ziet die mooie rode pannetjes al helemaal liggen op uw dak. Maar wist u dat de keuze aan pannendaken aanzienlijk groter is en dat het aanbod alleen nog maar groeit?

Bij Dakwerken d’n Rooie heeft u ruime keuze aan de plaatsing van diverse soorten dakpannen. U kiest bijvoorbeeld uit dakpannen van beton of keramiek en uit holle of platte dakpannen. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. Zo zijn betonnen dakpannen goedkoper en sneller te leggen, en zijn ze zeer vorstvrij en goed bestand tegen UV-stralen. Soms gaan ze wel meer dan 30 jaar mee. Keramische dakpannen daarentegen zijn gemaakt van klei en dus een natuurproduct. Geglazuurde dakpannen zijn goed bestand tegen vuil, mossen en algen. Deze keramische dakpannen gaan zeker 50 jaar mee!

Gelukkig hoeft u nu niet direct te kiezen. Neem contact op met de medewerkers van Dakwerken d’n Rooie. Wij voorzien u graag van passend advies over de keuze voor uw nieuwe dakpannen of renovatie en onderhoud.

Renovatie pannendak

Wilt u oude dakpannen laten verwijderen en nieuwe laten plaatsen? Of wilt u stormschade aan uw dak – waarbij dakpannen weggewaaid en gebroken zijn – herstellen? Wij helpen u met de renovatie van uw pannendak.

Onze experts van Dakwerken d’n Rooie plaatsen precies dezelfde pannen voor u terug en zorgen ervoor dat uw pannendak weer een lange tijd mee kan. Een secuur werk waarvoor een vakbekwame professional aan te raden is. Hij weet precies op wat voor manier hij de nieuwe pannen het best kan plaatsen en welke delen van uw pannendak aan renovatie toe zijn. Ook weet hij hoe hij veilig te werk moet gaan.

Kortom, het geeft u een veilig gevoel en bespaart u een hoop tijd. Ook het plaatsen van een volledig nieuw dak behoort tot renovatiewerkzaamheden. Wilt u uw pannendak volledig laten vernieuwen? Neem dan vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u niet zeker of uw dak aan renovatie toe is? Dan kunt u contact opnemen met ons. Met een gratis dakinspectie brengen wij de huidige conditie van uw dak in kaart.

Onderhoud voor uw pannendak

Net als bij ieder dak moet ook een pannendak goed onderhouden worden. Dit kunt u op een vrije zaterdagmiddag zelf doen, maar u kunt het ook overlaten aan een expert. Wij maken gebruik van de nieuwste materialen en technieken en weten precies wat er moet gebeuren om het beste resultaat te krijgen. Onderhoud is een verzamelnaam voor alles wat er moet gebeuren om uw pannendak er weer als nieuw uit te laten zien.

Een voorbeeld daarvan is het ontmossen van het dak. Dit is iets wat vooral bij betonnen dakpannen van toepassing is. Mossen veroorzaken namelijk scheuren en barsten in dakpannen. Hierdoor wordt de kans op een daklekkage enorm vergroot. Met een hogedrukreiniger met anti-mosproducten verwijderen wij mossen van het dak. Hierna behandelen wij uw dak na met anti-moscoating om het pannendak te beschermen tegen nieuwe aanslag.

Benieuwd naar meer onderhoudswerkzaamheden? Neem contact op met onze specialisten.

Isolatie van pannendak

Kies u voor een pannendak? Dan komt u niet onder het isoleren uit. In de zomer wilt u het in huis lekker koel hebben, in de winter moet de warmte binnen blijven. Het is belangrijk om te kiezen voor een goede isolatie, zodat u uw dak in één keer goed geïsoleerd hebt en u hier jaren profijt van hebt. De experts van Dakwerken d’n Rooie staan voor u klaar met passend advies over de beste isolatie van uw pannendak.

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en materialen. Zo weet u zeker dat u er straks lekker warmpjes (of juist koel) bij zit. Benieuwd wat er bij u mogelijk is?

Neem contact met ons op!

Dakramen voor meer licht in uw huis

U wilt u het liefst zoveel mogelijk daglicht uw huis in brengen. Daglicht zorgt tenslotte voor een ruimtelijke en open sfeer in huis. Wie daglicht zegt, zegt dakramen. Dit is de meest voor de hand liggende oplossing om daglicht te creëren.

Het plaatsen van een dakraam is een goed idee. Maar heeft u ook al een idee wat voor raam u graag zou willen plaatsen? Er zijn namelijk veel verschillende soorten dakramen die passen bij pannendaken. Denk bijvoorbeeld aan tuimelvensters, uitzettuimelvenster of een dakraam voor platte daken (ook wel lichtkoepels genoemd). De meest gebruikte dakraam fabrikant is Velux.

Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Vanzelfsprekend voorzien wij u van passend advies aan de hand van uw wensen. Neem daarvoor contact op via mail of telefoon.

Pannendaken zijn niet af zonder goede nokvorst

Nokvorsten zijn speciale dakpannen op de nok. Zij zorgen ervoor dat pannendaken er letterlijk tot in de puntjes verzorgd uitzien. Zeker wanneer deze in dezelfde stijl als uw dakpannen worden geplaatst. De nokvorsten hebben als functie om twee hellende dakhelften stevig met elkaar te verbinden. Wanneer je kiest voor een pannendak zijn goed gemonteerde nokvorsten dus onmisbaar. Laat dit vooral aan de vakman over. Wij zijn bedreven in het plaatsen van nokvorsten in alle soorten en maten.

De nokvorsten worden meestal vastgemaakt met speciale schroeven. Zo worden de nokvorsten stevig bevestigd, zelfs met vriezend weer en storm. Zijn de nokvorsten toch van het dak gewaaid? Dan kunnen ze in de meeste gevallen direct vervangen worden. Wij van Dakwerken d’n Rooie maken gebruik van de nieuwste materialen en technieken. Uw nieuwe nokvorsten zijn dus bestand tegen de meeste weersinvloeden. Wel zo’n veilig gevoel. Bekijk onze projecten en reviews voor ervaringen en oordelen van eerdere klanten.

Kantpannen op pannendaken

Kantpannen worden gebruikt om de zijkant van het dak af te sluiten. Hiervoor heeft de kantpan een speciaal verlengde zijkant die mooi over de gevel sluit.

Het doel van een kantpan is om een goede aansluiting te vormen tussen het dak en de gevel en het dak te beschermen tegen regen en kou. De wind heeft geen kans om de dakpannen op te tillen. Bovendien is het een prachtig gezicht dat uw dak helemaal afmaakt.

Wilt u kantpannen laten plaatsen of zou u graag aanvullende informatie willen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Door onze ervaring in het plaatsen van kantpannen kunnen wij u voorzien van advies op maat. Ook komen wij graag eens bij u kijken tijdens een gratis dakinspectie. Hier kunnen wij direct zien wat wij voor uw dak kunnen betekenen. Een belletje of mailtje is genoeg om een afspraak te maken.

Neem contact met mij op

Neem vandaag nog contact op met uw dakdekker

Wij hebben het beste voor met uw dak!