Bitumen dakbedekking

De naam zegt u wellicht weinig, toch heeft u bitumen ongetwijfeld eens op een dak zien liggen. Al decennialang is het een populaire dakbedekking voor met name platte daken. De kwaliteit is door de jaren heen sterk verbeterd. Een dak met bitumen is goed bestand tegen vocht, daarbij is bitumineuze dakbedekking relatief goedkoop.

Bitumen dakbedekking is gemakkelijk en snel te herstellen of vervangen. Daarbij is het goed te combineren met isolatie. Het lijkt misschien gemakkelijk om deze soort dakbedekking zelf te plaatsen.

Toch is het echt vakwerk en daarom verstandig hiervoor vakmensen in te schakelen. Het plaatsen van de verschillende lagen over elkaar moet er namelijk voor zorgen dat er geen lekkage ontstaat. Een klein foutje hierin kan al erg vervelend zijn.

Dakwerken d’n Rooie heeft jarenlang ervaring in het aanbrengen van bitumen dakbedekking. U kunt er dus vanuit gaan dat het professioneel gebeurt.

Hieronder leest u voor welke werkzaamheden wij Bitumen inzetten.

Renovatie van een bitumen dak

Onder dakrenovatie rekenen wij het plaatsen van nieuwe dakbedekking, dakisolatie of het plaatsen van een onderdak. Juist bij bitumen is het doel om lekkage tegen te gaan. Soms is het dan aan te raden om het volledige dak te renoveren. Renovatie kan dus betekenen dat de volledige dakconstructie vernieuwd moet worden. Doordat Bitumen wordt geleverd in verschillende stroken met of zonder leislag, vaak is het gemakkelijk om ook delen van het dak te renoveren. Dit scheelt direct aardig in de kosten.

Wanneer wij voor u de gratis dakinspectie uitvoeren, kunnen we een goede inschatting maken van welke soort renovatie bij u het beste resultaat zal opleveren. Is het door bijvoorbeeld stormschade duidelijk dat slechts een deel van het dak gerenoveerd moet worden? Ook dan komen wij graag langs om dit vakkundig op te lossen.

Voor alle soorten renovatie staan wij voor u klaar. Het leuke? U ziet meteen resultaat wanneer de nieuwe bitumen dakbedekking is aangebracht.

Onderhoud van een bitumen dak

Bitumen is een fijn materiaal, met name omdat het vrij gemakkelijk is in onderhoud. Wel is het van belang dat dit onderhoud daadwerkelijk wordt bijgehouden en op professionele wijze wordt uitgevoerd. Bitumen daken worden laagsgewijs aangebracht om de waterdichtheid te garanderen.

Tijdens een gratis dakinspectie kunnen de vakmensen van d’n Rooie precies zien of en waar onderhoud nodig is. Soms kan het al helpen om enkele lagen te vervangen. Het belangrijkste is dat eventuele gebreken tijdig worden opgemerkt, om erger te voorkomen.

Wanneer u problemen te laat detecteert kan het verergeren. Aan te raden is om het onderhoud door een professional te laten uitvoeren, zo zit u gegarandeerd onder een waterdicht en veilig bitumen dak. Wel zo’n fijn idee.

Isolatie voor een bitumen dak

Bitumen is goed te combineren met isoleerwerkzaamheden. Wanneer het dak van buiten geïsoleerd wordt, kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden. Onze specialisten brengen geregeld isolatie aan in combinatie met Bitumen.

U kunt deze klus dus met gerust hart aan hen overlaten. Net als bij renovatie en onderhoud, is bitumen een praktisch materiaal. Het wordt namelijk geleverd in stroken met of zonder leislag, waardoor het aanbrengen of vervangen van isolatiemateriaal ook in delen kan. Wel is het ook hier aan te raden de isolatie door een vakman te laten doen.

Zo heeft de specialist van d’n Rooie al diverse succesvolle isolatieprojecten op zijn naam staan. Benieuwd welke mooie projecten Dakwerken d’n Rooie afgelopen tijd heeft afgerond?

Bekijk dan de projecten. Aanvullende informatie? Bel gerust!

Lichtkoepels op een bitumen dak

Bitumen wordt vaak gebruikt op platte daken. Het is namelijk een ideaal materiaal om op eenvoudige wijze een strakke en stevige eenheid te creëren die jarenlang meegaat. Hoewel u een plat dak hebt, wilt u ook hier voldoende lichtinval hebben.

De hoeveelheid licht die u binnenkrijgt, mag namelijk niet afhankelijk zijn van de vorm van uw dak. Licht zorgt voor een sfeervolle ruimte en bovendien lijkt de woning hierdoor groter.

Lichtkoepels zijn ideaal om platte daken te voorzien van extra licht. Lichtkoepels zijn er in verschillende vormen en materialen. Bijvoorbeeld acrylaat, polycarbonaat of glas. Het onderscheid tussen de verschillende materialen zit hem in de hardheid, doorlatendheid en bestendigheid tegen schade of weersinvloeden. Natuurlijk is ook de prijs een bepalende factor bij de keuze van de juiste lichtkoepel.

Bij Dakwerken d’n Rooie hebben ze alle soorten en maten weleens bij de hand gehad. Daarnaast weten ze precies welke soort lichtkoepel het best aansluit bij uw wensen.

Vraag dus gerust naar de mogelijkheden!